Autoverzekering.

U bent recent eigenaar geworden van een nieuwe bolide of u bent een fanatieke kilometer vreter. Voor elk individu is er een geschikte autoverzekering te krijgen. Enkele verzekeraars werken aan de hand van een no claim systeem, andere werken op basis van een vaste prijs. Zo is er voor iedere aanvrager een gepast aanbod. Het zou voor de beginnende autorijder verstandiger zijn en natuurlijk ook goedkoper om in het begin te gaan voor een assurantiekantoor op basis van een vast tarief. Een verzekering die kijkt naar uw schadevrije jaren, zou interessant worden wanneer de automobilist zelfvertrouwen heeft over zijn goede rijkunsten.

U dient vanuit de wet uw wagen op zijn minst WA te laten dekken. U begaat een overtreding zodra u in de auto rijdt zonder een WA verzekering. Zo’n vergrijp kan een duur verhaal worden voor u. Op dit moment liggen de bekeuringen op zo € 350,- . Dit wordt op het ogenblik door het RDW gecontroleerd. Zelfs al rijdt u helemaal
niet in de auto, dan bent u nog verplicht dit voertuig te verzekeren.

Bij een Wa dekking heeft u alleen dekking voor schade die u heeft veroorzaakt aan andere weggebruikers. Schade aan uw eigen voertuig is hierbij niet verzekerd.

Daarnaast is er de mogelijkheid om voor de WA + beperkte casco
dekking te gaan. Deze verzekert tegen de onderstaande schadesoorten. Diefstal, brand, storm, poging tot inbraak. Verder is bij de meeste verzekeraars ook nog ruitschade mee verzekerd. Bij het repareren van het raam is dit gratis. Bij de meeste moet u bij volledige vervanging een gedeelte eigen risico afrekenen.

Een all risk verzekering behoort ook nog tot de opties. U bent hiermee tegen alle hierboven genoemde soorten schade gedekt. U verzekert ook uw eigen auto mee, door
het afsluiten van de all risk dekking. Meestal heeft u dan wel het eigen risico te betalen. Bij een aangesloten autobedrijf krijgt u meestal een lager gedeelte eigen risico.

De vergelijkingssites met de scherpste prijzen (Vanaf € 5,- per maand)
De onderstaande maatschappijen bieden autoverzekeringen aan:

DFS
Autoverzekering

Netto Direct
Autoverzekering

Valckenstaete

Waerdenburgh

London.nl
Autoverzekering