Brommerverzekering.

Wanneer u een bromfiets heeft, dan dient u hier een verzekering voor te hebben. Vanaf 2005 zijn deze voertuigen namelijk voorzien van kenteken. Voorheen werden deze voertuigen verzekerd door middel van een zogeheten “plaatje”, elk jaar moest er in mei een bedrag betaald worden aan het assurantiekantoor of tussenpersoon. Wanneer het nieuwe jaar dan was aangebroken gaven ze opnieuw een plaatje uit en de benodigde polis. Hierbij werd de kleur van het plaatje ieder jaar aangepast. Het plaatje kon in een bepaald jaar groen zijn, een jaar erna zwart en daarna weer rood. Zo kon de politie zien of er wel gebruik gemaakt werd van het juiste plaatje van dat jaar.

Een bromfiets is op diverse methoden te verzekeren. Het is een optie om een all risk dekking af te sluiten voor uw brommer maar u kunt ook voor een minder uitgebreide verzekering nemen zoals bijvoorbeeld de WA + beperkte casco of eventueel een simpele WA verzekering. Er zijn op het moment absoluut verschillende verzekeraars die interesse hebben in dit type producten. Omdat deze markt voortdurend in beweging is, kunnen wij voor u steeds de beste aanbieder vinden voor een aantrekkelijke prijs. Het is eenvoudig om een verzekering erg snel aan te vragen. Het grootste deel van de klanten hebben binnen 5 minuten dekkingen en kunnen dan gelijk weer naar huis.

Bij het afsluiten van een polis voor uw bromfiets heeft u een aantal dingen nodig. Het kenteken en de meldcode zijn de belangrijkste dingen. Hiermee kunt u de verzekering aanvragen en dekking ontvangen. Dit zal door de verzekeraar dan meteen aan het RDW worden doorgegeven. Op deze manier voorkomt u dat u de weg op gaat zonder dat er sprake is van een dekking. De straat op gaan zonder wettelijke dekking is namelijk een dure aangelegenheid. U moet voor elke keer dat u betrapt wordt een bedrag van € 330,- voldoen. Dit wordt een tamelijk prijzige aangelegenheid als u lekker wilt genieten op de scooter. Een verzekeraar heeft namelijk de mogelijkheid om met terug werkende kracht de uw gegevens aan te melden bij het RDW. Dit is tot hooguit 30 dagen na de aanmelding nog geoorloofd.

De vergelijkingssites met de scherpste prijzen (Vanaf € 1,- per maand)
De onderstaande maatschappijen bieden brommerverzekeringen aan:
centraalbeheer.nl
Brommerverzerzekering

DFS.nl
Scooterverzerzekering

Nettodirect.nl
Brommerverzerzekering

Valckenstaete.nl
Brommerverzerzekering

Waerdenburgh.nl
Brommerverzerzekering