Fietsverzekering.

Wat is precies een fietsverzekering?

Er zijn in Nederland verschillende types fietsverzekeringen af te sluiten.
Zo kunt u ervoor kiezen om de verzekering voor een vaste periode van 3 jaar of voor 5 jaar af te sluiten. Het is ook een optie om te gaan voor de doorlopende dekking. Deze is dan ook te betalen bijvoorbeeld per maand of anders per jaar. U kunt hierin zelf overwegen wat het makkelijkste voor u is. Voor het afsluiten van deze verzekering heeft u wel enkele standaard gegevens noodzakelijk. Het gaat hier om de volgende zaken: framenummer, sleutelnummer en het slotnummer. Het is noodzakelijk dat deze worden doorgegeven. De rijwielhandelaar kan u precies uitleggen waar u deze benodigde nummers kunt aantreffen. U kunt ook altijd op het bonnetje kijken, wanneer dit niet zo mocht zijn. Daar zijn deze nummers ook op afgedrukt.

Het is hiernaast ook een vereiste dat u eigenaar bent van een goedgekeurd slot. Dit behoort een axa slot te zijn ofwel een slot van tenminste art. Klasse 1. Dit soort sloten hebben zeer goede beveiligingsmogelijkheden. Een eventuele dief kan met dit type sloten niet zo maar de fiets meenemen. Er is uiteraard ook niks op tegen wanneer u liever een beter of uitgebreider slot op uw fiets zet. U dient in het geval dat uw fiets gestolen wordt, ook altijd de oorspronkelijke sleutels over te dragen. Het is verstandig om het meteen bij uw verzekeraar of uw tussenpersoon door te geven als u 1 van de sleutels bent verloren. Dan wordt namelijk een notitie gemaakt op de polis.

Er zijn verschillende soorten dekkingen voor uw rijwiel. Zo kunt u kiezen voor een diefstaldekking of anders een beschadiging dekking. Voor fietsen met een hoge aanschafwaarde is het zo dat de dekking ook duurder zal worden. Op welke manier u de fiets wilt verzekeren is afhankelijk van uw eigen voorkeur. Kiest u voor de beschadiging dekking, dan dient u er rekening mee te houden dat er sprake is van een eigen risico. Meestal is dit € 50,- per gebeurtenis.

Goedkoopste fietsverzekering

De vergelijkingssites met de scherpste prijzen (Vanaf € 1,- per maand)
De onderstaande maatschappijen bieden fietsverzekeringen aan:
Unigarant.nl
Fietsverzekering

DFS.nl
Fietsverzekering

Nettodirect.nl
Fietsverzekering

Valckenstaete.nl
Fietsverzekering

Waerdenburgh.nl
Fietsverzekering