Inboedelverzekering.

Wanneer u een eigen huis heeft of u woont in een huurhuis, dan kan het natuurlijk niet anders dat u er ook inboedel heeft staan. De spullen in een persoon zijn woning, noemen wij de inboedel. Hier kan een breed scala aan voorwerpen mee bedoeld worden. Bijvoorbeeld een ipad, bestek, een tv, kasten, kleren en noem het maar op. Het is mogelijk om deze inboedel te verzekeren tegen uiteenlopende schade vormen. Het is wel aan te raden om de inboedelverzekering aan te vragen bij dezelfde verzekeringsmaatschappij als de opstalverzekering. De reden hiervoor is dat er in sommige gevallen rubrieken aanwezig zijn, waar het lastig voor vast te stellen is of deze onder de opstalverzekering of inboedelverzekering vallen Hierbij kan deze stelregel worden gebruikt. Alles wat nagelvast zit aan het huis valt onder de opstalverzekering. Wanneer het niet nagelvast zit, wordt het onder de inboedelverzekering gerekend.

Bij een inboedelverzekering heeft u de keuzemogelijkheid voor de uitgebreide dekking, extra uitgebreide dekking en meest uitgebreide dekking. De prijs voor de premie gaat omhoog naarmate de dekking beter wordt. Dit zal u vast niet raar overkomen. U kunt vaak een door u zelf gewenste
betalingstermijn gebruiken waarin u de inboedelverzekering wilt voldoen. Vaak krijgt u de keuzemogelijkheid voor maand,kwartaal, of half jaar maar natuurlijk ook jaarlijks. Er zal wel assurantiebelasting betaald moeten worden over de premiekosten van uw inboedelverzekering.

In veel gevallen geeft de uitgebreide inboedelverzekering u dekking tegen water en/of brandschade. Indien u voor een uitgebreidere dekking kiest, komen er meestal een aantal rubrieken bij. De alle onheilen dekking is in veel gevallen de dekking die het meest uitgebreid is. Dat betekent dat alle mogelijke schades gedekt zijn. De uitsluitingen vallen er alleen niet onder. Deze zijn afgedrukt op het polisblad. Op deze manier weet u precies dat u gedekt bent voor alle schades. Voor veel verzekeraars geldt dat de dekking een geringe opslag is, vergeleken met de overige premies. Wij adviseren u daarom altijd te gaan voor deze dekking.

De vergelijkingssites met de scherpste prijzen (Vanaf € 1,- per maand)
De onderstaande maatschappijen bieden inboedelverzekeringen aan:

Ditzo.nl
Inboedelverzekering

DFS.nl
Inboedelverzekering

Waerdenburgh.nl
Inboedelverzekering

Nettodirect.nl
Inboedelverzekering

Valckenstaete.nl
Inboedelverzekering