Opstalverzekering.

Het brengt een hoge mate van verantwoordelijkheid met zich mee om een eigen huis te bezitten. U zult alle eisen moeten nakomen die een hypotheek met zich meebrengt. Het is voor veel hypotheekverstrekkers een criterium dat u een opstalverzekering voor uw huis
heeft. Voor de verzekering van uw woning zijn er verschillende opties. We zullen hier wat voorbeelden voor u voorrekenen zodat u een goed idee krijgt wat er mogelijk is op het gebied van opstalverzekeringen. De premie mag u steeds op een door u te bepalen wijze voldoen. Zo kunt u per maand, kwartaal, per half jaar of per jaar voldoen.

Als eerste bestaat er een basis dekking. Vanuit deze dekking heeft u verzekering tegen brand, storm, en waterschade. Deze dekking is de minst uitgebreide. U bent dan alleen verzekerd tegen de genoemde schadegevallen verzekerd. Wanneer de schade is voortgekomen door wind met snelheden van meer dan 13 m/s, heeft u geen dekking. Bij deze windsnelheden is er geen dekking meer. Dit is voor alle soorten verzekeringen en maatschappijen zo.

Het is ook een optie om voor een dekking met meer mogelijkheden te kiezen. Dit staat bekend als de extra uitgebreide dekking. Deze dekking geeft u een uitgebreidere verzekering. Zo bent u hiermee ook gedekt tegen waterschade van onderaf. Dit betekent dat als regen zou vallen en dit komt niet direct vanuit de lucht uw woning in, maar via de bodem. In dat geval bent u hier ook voor verzekerd. Mocht er schade zijn ontstaan als gevolg van breek en hakwerk wat is uitgevoerd om het lek te traceren, dan is dit ook gedekt.

Er is ook een dekking voor ieder onheil, wat de meest uitgebreide dekking is. U bent dan verzekerd tegen alle voorkomende onheilen. Slechts wat uitgesloten is in de polis kan niet worden gedekt. Voor de rest bent u voor alles verzekerd. De verschillen in premiekosten zijn over het algemeen vrij klein.

De vergelijkingssites met de scherpste prijzen (Vanaf € 1,- per maand)
De onderstaande maatschappijen bieden opstalverzekeringen aan:

Centraalbeheer.nl
Opstalverzekering

Waerdenburgh.nl

DFS.nl
Opstalverzekering

Nettodirect.nl
Opstalverzekering

Valckenstaete.nl
Opstalverzekering