Vrachtautoverzekering.

U bent ermee bekend dat assurantiekosten vrij hoog kunnen uitvallen wanneer u in het bezit bent van een vrachtwagen. Het gewicht van uw vrachtwagen is namelijk de bepalende factor voor het bepalen van de WA premie. Een vrachtauto weegt natuurlijk een heel stuk meer dan de gemiddelde auto. Vrachtauto’s vormen ook een groter risico omdat ze een groot deel van de dag op de weg te vinden zijn. Het is toegestaan om allerlei typen vrachtwagens te verzekeren. Er zijn om een paar voorbeelden te noemen tanktransporten, paardenwagens enz enz enz.

Gewone auto’s hebben een minder uitgebreide verzekering als een vrachtauto. De WA dekking is een optie maar u kunt ook de keuze maken voor een Wa+ brand of WA + diefstal dekking. Een allriskverzekering is ook een mogelijkheid of anders een WA + beperkte casco verzekering. Het WA gedeelte van de aanhangwagen is standaard meeverzekerd onder het trekkende voertuig. Uitsluitend als het voertuig en de aanhanger met elkaar verbonden zijn, geldt dit. Als deze los staat dan valt hij niet meer onder de dekking van de tractor. U kunt de combinatie met iedere willekeurige type dekking uitbreiden. Iedere verzekering van een ongeval inzittenden verzekering tot aan een rechtbijstandsverzekering,
zou hierin volstaan.

Bij het afsluiten van een verzekering voor een vrachtauto is het verstandig om het kenteken en meldcode bij de hand te houden. De vrachtwagen kan meteen bij het RDW worden ingeschreven, met behulp van deze informatie. Tevens kan er achterhaald worden wat het treingewicht is van de wagen. Het treingewicht is het totale gewicht van de vrachtauto + het laadvermogen. Dit kan bij de verschillende soorten type vrachtauto namelijk wel eens verschillen.

Indien u een vrachtauto verzekering afsluit, zult u hierbij moeten uitkijken. Bovenop de premie zult u assurantiebelasting moeten afrekenen. Het gaat hier om een soort van toegevoegde BTW die alleen voor verzekering geldt. Het is van belang om te weten dat u dit bedrag niet kunt aftrekken van de belasting.

De vergelijkingssite met de scherpste prijzen (Vanaf e 8,- per maand)
Goedkope vrachtautoverzekering
Vrachtautoverzekering
De onderstaande maatschappijen bieden vrachtautoverzekeringen aan:

Nationale Nederlanden
Vrachtautoverzekering

DFS.nl
Inboedelverzekering

Waerdenburgh.nl
Inboedelverzekering

Nettodirect.nl
Inboedelverzekering

Valckenstaete.nl
Inboedelverzekering